Köpvillkor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss. Därför följer vi alltid Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen.


PRISER: Alla priser som anges på bomys.se är i svenska kronor inklusive 25% moms och exklusive frakt. 

MINSTA BESTÄLLNINGSBELOPP: Det finns inget minsta beställningsvärde, alla beställningar är välkomna, stora som små!BETALNINGSÄTT:


Vi använder oss av Payson som betalningspartner för en enkel, trygg betalning och konfidentiell behandling av dina bankuppgifter.

Du behöver inte ha ett konto hos Payson sedan tidigare för att kunna betala!

Du kan välja mellan nedanstående betalsätt i kassan.

·         Swish

·         Faktura

·         Delbetalning

·         Internetbank

·         Kortbetalning


SWISH

När du betalar med Swish till Payson har Payson övertagit fordran från säljföretaget och inkluderar tjänsten köparskydd för dig som konsument. För att betala via Swish behöver du ha Swish-appen och Mobilt BankID installerat på din enhet. Observera att Swish debiteras direkt vid köptillfället. Ingen avgift tillkommer vid betalning med Swish.


FAKTURABETALNING
Vi erbjuder Paysonfaktura genom Payson, betalningsvillkor är 14 dagar och 0 kronor i avgift  / eller faktura med betalningsvillkor 30 dagar + 29 kr i avgift.

Fakturan mejlas till dig ifrån PAYSON som tar hand om våra betalningar. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Du kan också välja att få fakturan med Post, då tillkommer 5 kr.

För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.


Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. De debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.”  Information om pantsättning “Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Bank AB (556158-7634)

DELBETALNING
Payson erbjuder dig som handlar över 300 kronor möjligheten att dela upp din betalning i 3-12 månader, helt räntefritt!
För dig som handlar över 5000 kronor finns möjlighet att dela upp betalningen i 24 månader, en ränta på 9,95 procent tillkommer  i det fallet. 


KORTBETALNING
Betala enkelt med ditt VISA eller Mastercard.
Payson stödjer 3D-secure teknik för kortbetalning vilket bidrar till en hög säkerhet för dig som kund. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. 
Hela vår hemsida är också krypterad med SSL för att ingen utomstående ska få tag på informationen.


INTERNETBANK
Betala snabbt och säkert via din internetbank. Du har möjlighet att göra en direktbanksbetalning med de fem största bankerna i Sverige, Swedbank, SEB, Handelsbanken, Nordea och Danske 
Bank.

Läs mer om Payson här:   Payson Logo


Har du frågor angående din betalning  vänligen kontakta vår partner Payson på telefonnummer 08-470 94 00 Telefontider vardagar: 8.30-12.00, 13.00-16.30


ORDERBEKRÄFTELSE / BETALNINGSBEKRÄFTELSE:

En orderbekräftelse från oss / betalningsbekräftelse från banken Payson skickas omedelbart till den e-postadress som uppgetts vid beställningen. Har du inte fått någon bekräftelse beror det oftast på att den har hamnat i din skräppost (kontrollera din skräppost/spam så det inte fastnat där) eller att e-postadressen inte blivit ifylld korrekt, det räcker med att ett enda tecken är fel.

Har du frågor angående din betalning  vänligen kontakta vår partner Payson på telefonnummer 08-470 94 00 Telefontider vardagar: 8.30-12.00, 13.00-16.30

Vi tår inte emot ordrar via mail eller telefon!  

FRAKTKOSTNAD:

Vårt fraktpris är 69,- oavsett storlek och tyngd på ditt paket. Beställer du varor för mer än 1500,- bjuder vi på frakten. Detta justeras automatiskt i kassan. 


LEVERANSTID:

Vi tillverkar och skickar din beställning från oss inom 3-5 arbetsdagar om inget annat har angetts i produktomskrivning.

Vid högsäsong kan leveranstiden komma att förlängas vid hög belastning.

 

LEVERANS:

Leverans sker med Postnord. Leveranstider varierar mellan olika orter, normalt 1-2 arbetsdagar efter varorna lämnat vår butik.

I det flesta fall sker leverans till ditt närmaste utlämningsställe men om paketet är litet så levereras det direkt i din brevlåda. Så snart varorna lämnat vår butik skickar vi per e-post en leveransbekräftelse till dig.

När paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickar Postnord en avisering per sms, e-post- eller brev till dig som du tillsammans med legitimation behöver vid uthämtning. 
Vi levererar enbart inom Sverige. 


ÅNGERRÄTT:

Du som konsument har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från och med att du mottagit varan. När du meddelat oss att du önskar nyttja ångerrätten har du 14 dagar på dig att returnera varan.

Innan du returnerar en vara du ångrat köp av, kontakta oss via e-post  info@bomys.se eller på telefon 0722199662. 

Vidare måste följande uppfyllas vid åberopade av ångerrätt:

  • varan är oanvänd, oskadad och originalförpackningen finns kvar
  • följesedeln ska bifogas med returen/eller annan information där ordernummer och namn framgår.
  • varan är INTE producerad efter särskilda önskemål (som personliga pusselbitar och pusselbitar med valfria namn. enligt kap:2; 11§ av distans &  hemköpslagen.) 
  • varan är INTE rea/outlet/kampanj-varor 
  • Returfrakten betalar du själv. Varan ska returneras till vår adress:

            Bomys

            Ryd 12

            561 95 Lekeryd.

            Varor som skickas i retur till ett ombud/utlämningsställe hämtar vi inte ut utan de skickas automatisk tillbaks till er! 

  • Vi löser inte ut returnerade varor som skickats mot postförskott eller som inte är fullt frankerade. 

Är allt ovanstående ok, betalas värdet på varan tillbaka (ej frakten, fakturaavgifter och presentinslagning) snarast eller senast inom 14 dagar från det att vi mottagit returen. 

 

EJ UTHÄMTADE VAROR:

Tänk på att paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar därefter skickas paket automatiskt tillbaka till oss.

Observera att ej utlösta paket INTE gäller som retur och omfattas ej av ångerrätten!

Du måste alltid hämta ut ett beställt paket, därefter går det bra att returnera det. 

Vid ej uthämtat paket som går i retur till oss förbehåller vi oss rätten att debitera dig 400 SEK för att täcka frakten, emballage, arbets- och administrativa kostnader, oavsett köpesumma!

Produkter som vi tillverkat till dig/er personligen (som personliga pusselbitar med egen text/namn/logo/bild/foto osv.) återbetalas INTE enligt SFS2005:59 §11. Detta gäller även för presentinslagning, REA-varor, OUTLET-varor och KAMPANJ-varor.

Helt enligt Bomys villkor som du godkänt vid köpet.

För att nyttja din ångerrätt måste du därför hämta ut ditt paket och därefter skicka tillbaka det till vår adress:

BOMYS    RYD 12   561 95 LEKERYD 

Meddela oss alltid via mail info@bomys.se eller på telefon 0722199662 innan du skickar tillbaka ditt paket eller en vara!

Har du inte möjlighet att hämta ut ditt paket själv kan du be någon annan hämta paketet åt dig. Då ska personen som hämtar ut paketet visa upp både sin egen och din legitimation och löpnumret som står i ditt SMS- eller e-post- eller brev-avisering av Postnord. 

Vi ersätter ej förlorade paket om felaktiga eller ofullständiga adressuppgifter lämnats. Om paketet gått i retur pga. felaktiga adressuppgifter eller telefonnummer så att paketet ej kunnat bli aviserat gäller samma villkor som ovan.

 

REKLAMATION/TRANSPORTSKADA

Vi kontrollerar alla varor innan vi skickar ut dem, men skulle varan vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel produkt eller fel antal så ber vi dig kontakta oss omgående (senast 2 dagar efter att du hämtat ut försändelsen) via e-post info@bomys.se så att vi kan rätta till felet. Kom ihåg att ange ditt ordernummer. Spara alltid original emballage och faktura/kvitto.

Vi ersätter den felaktiga varan utan några kostnader för dig snarast möjligt. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Vi kan inte garantera att de färger som visas på webbplatsen exakt återger de färger som produkten har i verkligheten. Hur färgen återges kan delvis bero på inställningar i din dator, surfplatta eller telefon. 

Ser du en uppenbar skada på kartongen eller hör att det skramlar misstänkt så öppna paketet när du är kvar på utlämningsstället. Personalen där anmäler att kartongen är skadad osv. Sen tar du kontakt med oss via mail info@bomys.se. Vi vill alltid se fotografi på både skadad vara och emballage.


ÖVRIGT:

Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Du bekräftar att de uppgifter du lämnar är korrekta och fullständiga och ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter

Om vi misstänker att du missbrukar ditt användarkonto eller dina inloggningsuppgifter eller på annat sätt bryter mot Villkoren, har vi rätt att blockera ditt konto och säga upp samtliga löpande avtal. Vi har också rätt att ge dig nya inloggningsuppgifter, oavsett anledning.

Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls polisanmäls med rättslig följd.

Alla varor förblir vår egendom tills full betalning erlagts. 

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och villkor utan varsel. Det är viktigt att du tar del av våra aktuella villkor innan du gör en beställning.

Det är villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för slutförsäljning och ev. tryckfel samt ändringar av teknisk data som ligger utanför vår kontroll.

 

SÄKER SITE MED SSL- CERTIFIKAT:

Du skall kunna känna dig trygg när du handlar på bomys.se, därför använder vi oss av SSL-kryptering som är den vanligaste formen av kryptering. Att bomys.se är en "Säker Site" visas högst upp i webbläsarens adressrad i vänstra hörnet.


BOMYS COOKIEPOLICY

För att förbättra användarupplevelsen och få en bra funktionalitet i vår internetbutik använder Bomys cookies/kakor. Bomys.se använder den så kallade "sessionscookies". Det för att kunna hantera dina val på hemsidan, exempelvis när du lägger en vara i varukorgen eller om du är inloggad på Mitt konto. Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Sessioncookien lagras inte permanent i din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Om du öppnar ett nytt webbläsarfönster kommer då nya cookies/kakor att skapas. 

VAD ÄR COOKIES/KAKOR?

En cookie/kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Cookies/kakor används för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Det är mycket vanligt att webbplatser använder cookies eftersom de ofta används till grundläggande funktioner.

Du kan läsa mer om cookies/kakor på Post- och Telestyrelsens webbplats

ACCEPTERA COOKIES/KAKOR
Vill du inte acceptera cookies/kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies/kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Väljer du att inte acceptera cookies/kakor kan vissa funktioner fortfarande användas, men du kan begränsa funktionaliteten på vissa webbsidor.


LAGRING AV PERSONUPPGIFTER / INTEGRITETSPOLICY: 
Genom att godkänna dessa allmänna köpvillkor vid genomförandet av köp samtycker du till behandling av de personuppgifter du lämnar till Bomys.se och  godkänt användningen av cookies enligt vår integritetspolicy
Bomys är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar. Uppgifterna behandlas för att kunna administrera ditt köp i syfte fullgöra våra åtagande gentemot dig som kund. 

Här kan du läsa mer om Bomys integritetspolicy.